Itt olvasható a Metalfestes bulik után készített interjúm Pasival, a finn szimfónikus metált játszó Thaurorodból!

 

Kérlek mesélj nekem a zenekarról – hogy találtatok egymásra, és mi volt a kezdetkor  a célotok? Úgy működik még ma is a zenekar, ahogy akkor elképzeltétek? Hogy kell kiejteni  a neveteket, a Thaurorodot?

 

Én, Joones és Emil egy iskolába jártunk és innen ismertük egymást. Lasset később ismertük meg, amikor már mind Hyvinkää-ban éltünk. Lasse igazából nagy Thaurorod fan volt, mielőtt megkértük, csatlakozzon a bandához – először csak,mint cseregitáros. Michelere csak véletlen találtunk rá – neten keresgéltünk a lehető legjobb énekes után és ő is kimondottan érdeklődött a bandánk iránt. Vili a finn Raskasta Joulua (angolra fordítva Heavy Christmas) nevű projektben is játszik, olyan nevekkel, mint Marco Hietala, Tony Kakko, Antony Parviainen, Jarkko Ahola, Ari Koivunen, stb. Láttam egyszer egy bulijukat Tamperében és nagyon tetszett, amit Vili a színpadon művel, és már ekkor tudtam, hogy le kell cserélnünk a billentyűsünket – megkérdeztem Vilit, és szívesen belépett!

Az elején a cél az volt, ami most is, turnézni, albumokat készíteni, rajongókat gyűjteni – amennyit csak lehet, és fene jól szórakozni a zenekarral. Csak hogy most ezek a célok sokkal lehetségesebbeknek tűnnek, mint 5 éve! Nekem mindig célkitűzésem volt előrevinni ezt a bandát, mindenféle módon, és valahogy ennek a nagy része olyan természetesen történt. Kiválasztottuk a megfelelő srácokat, szóval szerintem legalább részben úgy jött össze, mint ahogy anno elképzeltük. A Thaurorodot pedig Thaurorodnak kell ejteni, könnyű, ugye?

 

 

 

Hogy szerez egy finn zenekar egy olasz énekest? Hogy ismertétek meg Michelet?

Énekes nélkül voltunk, és az interneten találtuk. Felvettük vele a kapcsolatot – és szívesen csatlakozott. Próbálkoztunk finn énekest találni, de valahogy nem jött össze. Ilyen egyszerű!

 

 

Ki írja a dalokat a zenekarban? Hogy néz ki nálatok egy átlagos nap a stúdióban?

Én és Emil írtuk eddig a dalokat, de a második albumnál már Vili is be fog segíteni, Michele pedig a z énekdallamok írásában vesz majd részt.

Nehéz elmondani a stiúdózós napot... nagy mértékben függ attól, hogy hol tartunk a felvételekkel, de mindig jó móka, független attól, hogy épp a dobokon, szintin, éneken dolgozunk, vagy épp már a keverési fázisban vagyunk.

 

 

Mit csináltok, amikor nem turnéztok és zenét írtok? Van más munkátok is a zenészségen kívül? Esetleg valami különleges hobbi?

Michele és Vili midnketten szabadúszó zenészek, tanítanak, meg ilyenek. A többieknek mind megvan a civil melója is, de persze nagyszerű lenne, hogyha az összes időnket dalírásra, próbálásra – vagy épp ennek az interjúnak az időbeli megválaszolására fordíthatnánk :D

Nem tudok róla, hogy bárkinek közülünk lenne bármi különleges hobbija, cask a szokásos dolgok. Én személy szerint imádok főzni, ez a másik szenvedélyem. Egyesek közülünk gyúrnak, x-boxoznak, vagy ilyesmi, na meg természetesen bulizunk! …Ha ezt hobbinak hívhatjuk!:D

 

 

Kik a zenekar kedvenc zenészei?

Nagyon sok kedvencünk van azok közül, akikkel lehetőségünk volt együtt turnézni, pl MichaelRomeo, russel Allen, Jeff Loomis, Kai Hahto, Jari Mäenpää, de sokkal sokkal több van!

 

 

Épp, hogy csak utána vagytok a Metalfestes buliknak. Mesélj valamit erről a hétvégétől. Gondolom fáradtak vagytok, igaz? Milyenek voltak a bulik, milyen érzés volt ilyen hatalmas színpadon játszani?

Mostmár egy pár hete annak, hogy túl vagyunk a Metalfestes bulikon, de az volt életünk legjobb hétvégéje! Nagyszerű srácok a turnébuszban (Wintersun, Hell), nagyszerű színpad, és szuper bulikat toltunk! Úgy éreztük magunkat, mint otthon! Igen, EMBERTELENÜL FÁRADTAK vagyunk, az utolsó buli után, jobban mondva az utolsó afterparty után, ami a buszban, a reptérre való út közben történt! :D

 

A Warrior’s Heart videóklipje egyszerűen nagyszerű! Kinek, és hogyan jutott eszébe egy ilyen klip ötlete? Ez egy kivételes alkalom volt, vagy ilyesmi vicces arculatot szeretnétek a zenekarnak adni?

Egy svédországi filmes gárda készítette a klippet, és a rendező, Robert Alexander Stål ötlete volt egy részben vicces klip, mert a nevetés összeköti az embereket! Úgy gondolom, nagyon jó munkát végzett a videóval! Nem mondanám, hogy vicces arculatot szeretnénk a badának, de nem is akarunk túl komolyak lenni! Tehát a munkánkat a bandában komolyan végezzük, de szeretnénk magunkat jól érezni a színpadon, és egy jó koncert után a színpadon kívül, például!

 

Vannak-e kapcsolataitok más, hasonló stílusban játszó metal bandákkal? Esetleg nyílik ebből bármi lehetőség közös turnéra?

Kapcsolatba kerültünk pár bandával, akikkel együtt turnéztunk, pl. Sabaton, Alestorm, Hell. Emellett ismerünk is pár embert nagyobb metálbandákból, főleg finnországiakból… Meglátjuk, mi lesz a közös turnézásból!

 

Milyenek a rajongók reakció? Elég gyorsan híresek lettetek! :)

A rajongók reakciói cask egyre pozitívabbak és pozitívabbak lettek, és szerintem ez a lényeg – fejlődni és jobbnak lenni, jobb véleményeket kapni. Mindig nagyon jó érzés hallani az emberektől, hogy jó volt a buli, vagy tetszik az album!

 

Milyen érzés aközül ,,a sok finnországi metálbanda közül” egynek lenni? Az országotok egy a TOP metál országok közül.

Szuper érzés. Sok nagyszerű banda finn, de így is, mi csak egy banda vagyunk, nem fontos, hogy finn-e,vagy sem. A finn metálbandák igazán elismertek, úgyhogy reméljük, számunkra is előny finnországinak lenni. Finnországban elég jó dolognak tartják, hogy nem finn az énekesünk, és a finn közönség igazán szereti Michelet!

 

Mik a terveitek a jövőre? Dolgoztok az új albumon, vagy inkább turnézásra koncentráltok?

A Metalcamp –es concert után nekiállunk próbálni a második albumra, és elkezdjük felvenni az új dalokat, amint cask lehet. Amíg a második album keverési fázisában vagyunk, valószínűleg nem fogunk koncertezni, először szeretnénk, ha az album kész lenne. Természetesen miután kész, remélhetőleg egy nagy turnéra indulunk!

 

 http://www.thaurorod.com/

http://www.facebook.com/thaurorod